Utslett som varierer og flyttet seg rundt kommer oftest innenfra. Dvs. at immunforsvaret ditt lager problemet. Om det hadde vært for eksempel vaskemidler, hadde du mest sannsynlig kun hatt det der kroppen er i kontakt med klær, men du forteller at du har det på hendene også.
Jeg vil anbefale deg å tenke kosthold. Med det mener jeg allergi eller intoleranse. Hør med legen din om de kan ta en allergi test på deg, både for mat og andre ting. Om det ikke slår ut, vil jeg anbefale deg å ta en matintoleranse test. Matintoleranse er noe annet enn allergi, men kan gi de samme symptomene. Legen din sjekker ikke for dette, så dette må gjøres hos en privat klinikk. (Vi kan hjelpe deg med det om du ønsker.)
Jeg ville også så snart som mulig ta en hårmineralanalyse, fordi utslett er styrt av immunforsvaret. Jo sterkere immunforsvar, desto mindre plager.
Utslett kan også komme når vi er under stress eller en stund etter stress perioder. Da kommer kroppen ofte i ubalanse. Du vil da ha ekstra god nytte av å få balansert kjemien din med tilskudd. Stress gjør at vi forbruker mer vitaminer og mineraler.
Jeg vil anbefale deg å finne en terapeut som både tilbyr hårmineralanalyser og matintoleranse tester slik at du får sjekket alt samtidig.
∼ Diana