Det fantastiske med hår er at de døde cellene holder beholder cellestrukturen etter sin død og dermed sitt innhold, ikke minst mineralene som kan avsløre hva som foregår av viktige prosesser rundt om i hele kroppen. Dette gir flere store fordeler i forhold til andre måter å teste å teste cellevev, som blod.

Det er dog viktig at man ikke tester bleket-, permanent behandlet- eller uvasket hår. Bleking og permanent behandlingene påvirker viktige mineralbalanser slik at analysene blir meningsløse. Enkelte fargestoffer inneholder også mineraler slik at testing av farget hår også kan by på problemer.
HÅRET SKAL VÆRE NYVASKET FØR PRØVETAGNING. Dette er viktig for å fjerne eventuell forurensning av håret fra trafikkstøv, arbeidsplass, svette eller annet som har potensialet til å påvirke resultatene negativt. Vasking med vanlige kommersielle sjampoer er ikke sterke nok til å bryte ned håret, slik at de døde hårcellene og håret vil beholde strukturen og representerer en ypperlig og smertefri vevsprøve som forklart ovenfor.
Noen laboratorier som tester hår, vasker håret ved ankomst til laboratoriet. Det er ikke riktig å gjøre. Det er en grunn til å velge Trace Elements, Inc i Dallas (oss). En annen veldig god grunn til  velge Trace Elements, Inc., er at de har inngående kunnskap om hvordan man skal tyde resultatene og gi riktige råd for å hjelpe deg i mål.

∼ Jan Håkon