Takk for et godt spørsmål, Rita
Jeg er glad for at du merker at positive ting skjer etter hvert som ernæringsbalansen bedrer seg. Det er en typisk utvikling, og hvis du står løpet ut, vil du sannsynligvis føle deg bedre enn du gjorde bare for litt siden. Smerter og plager synes bare å forsvinne av seg selv etter hvert som ens 25 milliarder celler får det de trenger for å fungere optimalt!
Det er veldig individuelt hvor mange analyser og tid som er nødvendig for å komme i rimelig balanse. Har du raskt metabolisme kan du påvirke mineralstatus raskere enn om du har en tregere metabolisme. Videre er det enklere å rebalansere enkelte mineraler enn andre, også avhengig av om du psykisk eller fysisk stresser kroppen eller på annen måte gjør det vanskelig for kroppen å rebalansere.
Jeg ville lyttet til din terapeut for det beste rådet for deg. Selv tar jeg en håranalyse hver 6 – 9 måned for å forsikre meg om at mine vaner og uvaner ikke trekker meg mot nye ubalanser. Dette har jeg gjort nå i flere år og jeg har ikke følt meg bedre siden jeg var 20 år – verken mentalt eller fysisk!
Det vanlige er at det tar fra 3 – 24 måneder for å rebalansere næringsinntaket. For de yngste går det ofte raskt, siden ubalansene ikke har fått så mye tid på å utvikle seg. Hos andre har ubalansene kanskje bitt seg fast, og det kreves litt mer innsats og kanskje en ekstra hestekur for å overbevise kroppen om at endring er underveis og ønskelig.
Ser du ikke en fortsatt positiv utvikling i løpet av et halvt år, bør du diskutere åpent med din terapeut om det kan være andre ting som foregår, og som holder deg igjen. Det kan være sopp, kroniske infeksjoner, miljøproblemer eller andre kroniske problemer som kanskje ikke ble identifisert ved første konsultasjoner.
∼ Jan Håkon